Miért is érdemes minket választani?

letölthető Költségvetés Minták

5 centi vagy 15 centi?

Azt szoktuk kérdezni, saját magának, vagy eladásra lesz? Ha saját magának szigetel, akkor inkább 12-nél kezdje. Ne számolgasson, olyan vastagra, ami csak elfér. A dryvit árából a cell vastagság csak egy töredék rész, nyilván nem elhanyagolható, mégsem ezen kell spórolni, mivel ez termeli vissza a költségeket!

A hőszigetelést akár hitelből is érdemes elkészítetni, mivel megtermeli az árát...

Gyakori kérdés: sztirol vagy kőzetgyapot?

A sztirol majdhogynem felébe kerül, mint a kőzetgyapot, viszont éghető és nem szigeteli a hangot, mint a szálas szigetelő... Hogy hol, mi a fontosabb, azt Önnek kell eldöntenie... Többnyire a sztirol győz...

A páraáteresztő szigetelés.. Sokathallani...
Miről is van szó?


- Tisztázandó a rengeteg fura értelmezést, nem arról van szó, hogy a falakon át szellőztetnénk!!!
- A szerkezeti vízről szól a dolog. Pontosan arról, amikor épül a fal, vödör számra használunk vizet is. Annak a víznek, amit a habarcsba keverünk valahol el kell távoznia. Ha bezárjuk párazáró réteggel, abból mindenképen baj lesz.
- A polisztirol nem zárja be úgy a vizet, hogy az ne tudna távozni. Gondoljunk csak a mai építési technológiára, ahol a sztirol kocákból épült falak közé betont szivattyúznak. Az a beton soha ki nem tudna száradni, ha a sztirol nem engedné. Engedi kiszáradni, működik.
- Mindez mellett a gyapotnak, kisebb a párazáró hatása. Ahol a lábazat nem tökéletesen vízszigetelt, megfontolandó inkább gyapotot használni a kritikus részeken.

 

A padlásszigetelés fontossága

talán akkor látható, ha belegondolunk, a meleg felfele száll! A tető- és padlás-szigetelés hőszigetelő rendszere lehet szálas szigetelőből tűzvédelmi okok miatt, de lehet EPS 80 alapú padlásszigetelésünk is, akár házilag, ha a tetőnk egyébként is fából van… tehát, már nem számottevő indok a sztirol tetőszigetelési rendszerünk ellen, a kisebb tűzállóság. A padlásszigetelő rendszerünk főbb alkotóelemei: minimum 12 cm-es EPS 80 táblák, pisztolyos PUR hab és 6-os OSB lemezek. Ez a padlásszigetelés, járható és a szokásos padlás igénybevételnek tökéletesen megfelelő.
Az padlásszigetelő rendszerünk ára nem megrázó, anyagostul, munkadíjjal 3700-4200 Ft/m2 körül van…

A külső oldali hőszigeteléssel

„megnyerjük” az általában nagy tömegû, jó hőtároló-képességû szerkezetek azon kedvező tulajdonságát, hogy – mintegy – „puffer” megőrzik a meleget, ezáltal kompenzálják a fûtési egyenetlenségből adódó hőingadozást, különösen szakaszos fûtés esetén. Fûtéskor felmelegszenek, majd a fûtés leállását követően a kisebb ellenállás felé, tehát befelé adják le a tárolt hőmennyiség jelentős részét. Hasonlóan előnyös nyári légállapot esetén is a külső oldali hőszigetelés, amikor a külső felmelegedést zárjuk ki azzal, hogy a falak nem tudnak átforrósodni. Kellemes, alacsonyabb hőmérsékletet nyújtanak kánikula esetén is épületeink. Ha a térelhatároló falak belső felén alkalmazzuk a dryvit rendszert, (akár vakolás nélkül) csak festett erősítőkéreggel, akkor a falak télen hidegek maradnak, szinte elkerülhetetlen a hőszigetelés mögötti páralecsapódás és az ezzel járó nedvesedés, penészedés, állagromlás.

Belső oldali hőszigetelés

párakondenzációhoz vezethet a falban Ha elkerülhetetlen ez a megoldás, ami főleg soklakásos társasházaknál gyakorta előfordul (nincs lehetőség az egész épület külső hőszigetelésére, pénzügyi, személyi, egyéb okok miatt) akkor meg kell oldani azt, hogy a hőszigetelő rétegbe és mögé, ne kerülhessen pára, ne történhessen kondenzáció falon, vagy szerkezetben. Ennek megoldása lehet egy magas párazáró-képességû festés, vagy vastag mûanyag tapéta alkalmazása, esetleg párafékező, párazáró betéttel készülő belső burkolat, de minden esetben ajánlott épületfizikában jártas szakember bevonása, véleményének, ellenőrző számításának előzetes bekérése. Elkerülhetetlen annak a kérdésnek a felvetése, hogy: – A dryvit rendszer bezárja az épületet? – Nem engedi „lélegezni” a falakat? Páratechnikai vonatkozásban akkor ideális egy térelhatároló falszerkezet, ha a páradiffúziós ellenállása kifelé csökken. Tehát ha már pára jutott a szerkezetbe.

felbukkanó FOGALMAK:

hőtranszport

többféle folyamat játszódik le- vezetés szilárd anyagban, nyugalomban lévő folyadékban, gázban azaz a határolószerkezet szilárd anyagú rétegeiben kis vastagságú vízszintes légrétegekben, iránytól függően

 

hőátadás

felület és áramló levegő között helyiség levegője és belső felület között ahol a levegő jellemzően a hőmérsékletkülönbség miatt mozog, külső levegő és külső felület között ahol a szélhatás miatt még intenzívebb a légmozgás

 

hősugárzás

két olyan felület között, amelyek egymást „látják”belső térhatárolás és külső határolás belső felületei közöttkülső felületek és talaj, burkolat, más épületek között

  • külső felületek és égbolt között
  • külső felületek és a Nap között
  • belső felületek és a Nap között transzparens szerkezeteken át

Ezek a folyamatok gyakran „keverednek”, példáulegy felületen átadás és sugárzás,egy laza szálas hőszigetelésben vezetés és átadás,egy légrétegben vezetés, átadás és a szembenéző felületek között sugárzás További lehetséges forma: a levegő valahonnan valahová áramlik vagy hőmérsékletkülönbség vagy kényszer (pl. szél, szellőztető berendezés) hatására és az áramló levegő hőt is szállít - ez a konvektív transzport. Előfordul légrétegben, laza
szálas hőszigetelő anyagokban.

 

hőáramlás

Folyadékokban és gázokban a hő általában áramlással terjed. A melegítés révén a folyadékban helyi sûrûségváltozás következik be, ennek következtében anyagáramlás léphet fel. A melegebb térfogatelemek áramlással szállítják a hőt a hidegebb tartományok felé. Ha az áramlás nem alakulhat ki akkor a folyadékban a hő vezetéssel terjed.

 

hővezetési tényező

az időegység alatt átjutó hő mennyisége (lambda), mértékegysége (W/mK)

Referencia Képek

A hőszigetelés készítése nem egy szép látvány...

De mindezért kárpótol az alacsonyabb gázszámla...

A fákat nem szigeteljük :)A fákat nem szigeteljük :)

Nagy csepeli hőszigetelésünkNagy csepeli hőszigetelésünk...

10 emeletes hőszigetelés...10 emeletes hőszigetelés...

10 emelet Csepelen10 emelet Csepelen

Hőszigetelés után megy az álvány továbbHőszigetelés után megy az álvány tovább...

Kész a ház hőszigeteléseKész a ház hőszigetelése

A betont gyapottal hőszigeteljük...A betont gyapottal hőszigeteljük...

Egy hőszigetelő dolgozik, a többiek figyelik...Egy hőszigetelő dolgozik, a többiek figyelik...

Gyapottos Hőszigetelés a hangot is fogjaGyapottos Hőszigetelés a hangot is fogja

A hősugárzás néha sok a hőszigetelőnek isA hősugárzás néha sok a hőszigetelőnek is

Hőszigetelés alapozásaHőszigetelés alapozása

Kész a hőszigetelés, takarítás van...Kész a hőszigetelés, takarítás van...