A költségvetés Lényeges eleme,

Letölthető költségvetés Minták A használatos 3 dimenziós .pdf olvasók platformonkén tölthetők le
minta költségvetés 01

Windows, Adobe Acrobat Reader DC

minta költségvetés 02

Android, 3D PDF Reader

minta költségvetés 03

Ipad, 3D PDF Reader

minta költségvetés 04

Macintosh, Acrobat 3D for Macintosh

Letölthető WinRar, a költségvetés kicsomagolásához

és az Androidhoz :)

az Excel file, a számoló tábla ami három lapfülből áll, amik közt bal alsó sarokban tudunk lapozni. Az Összegzés, a Munkadíj, az Anyag lapfülekről beszélünk.

Az Összegzés oldalon van az a szám, amire mindenki kíváncsi. (hogy mennyi az annyi?)

Alapeleme a három dimenziós pdf, amelyen a méreteket tudjuk ellenőrizni.

És fontos elemek az un. mérőképek, jpg kép formátumúak. Azokon ellenőrizhetők azok a számok, amelyek az Excel táblázatba kerültek. Ami sárga, az annyi amennyit ír a kép ball felső sarkán. Így a mérőképeken utólag is követhető mi is volt belekalkulálva és mi nem volt kalkulálva.

A három formátumon túl egyéb formátumok is láthatók, de azok csak akkor kellenek, ha sok év múlva nem találjuk meg a vonatkozó könyvtárat, és a 3d modellekből könnyebben reprodukálhatók a költségvetés elemei.

A 3 dimenziós .pdf-et platformonként más program olvassa.

Azért azt többnyire mindenki tudja, milyen számítógépet használ... Az Excel táblázat file és a jpg kép file ma már minden platformon nagyon közismert, nem okoz problémát. A 3dimenziós méretábrázolást még platformonként csak egy-egy program ismeri fel. Ezért ez a kis link gyűjtemény :)

A pdf a legelterjedtebb formátumok közé tartozik, ami tudja, hogy megmutathassa a házunk, lakásunk méreteit minden irányban, félreérthetetlenül. Az építőipari költségvetések alapja, hogy tudjuk bizonyosan a métereket és m2-eket, néha a m3-eket. Tehát minden költségvetés alapja a 3 dimenziós modell, méretekkel. Azon lehet ellenőrizni a valóságnak mennyire felel meg.

A költségvetés minták, teljes könyvtárak, egybe vannak tömörítve Winrar formátumban. Kitömörítéshez a WinRar program szükséges.